Vés al contingut

Informes

L'elaboració i la publicació d'informes sobre l'estat del Patrimoni Natural i la Biodiversitat es regula per l'article 11 de la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat.

Darrer Informe publicat: Informe IEPNB 2022

En base a la modificació de la Llei 42/2007, del 13 de desembre, per la Llei 33/2015, del 21 de setembre, aquest és el segon informe anual basat únicament en indicadors . Té un caràcter resumit amb enllaços a la web per ampliar la informació.

És un document clau per al coneixement i el seguiment del nostre patrimoni natural, ja que mostra de manera sintètica el seu estat i tendències mitjançant un conjunt d'indicadors realitzat de manera contínua durant els darrers deu anys.

Informe 2022 sobre l'estat del patrimoni natural i de la biodiversitat a Espanya

Informe sobre l'aplicació de la Directiva Hàbitats a Espanya corresponent al període 2013-2018

La Directiva d'Hàbitats requereix a cada Estat la realització d'un informe sexenal sobre les disposicions que hagin adoptat perquè es compleixin. A Espanya, aquest compromís és també un mandat exprés de la Llei 42/2007, del 13 de desembre, del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat.
Informe sobre l'aplicació de la Directiva Hàbitats a Espanya 2013-2018

Per saber-ne més i accedir a Informes de períodes anteriors... "

Informes sexenals de l'IEPNB

L'article 11 de la Llei 42/2007, modificat per la Llei 33/2015, de 21 de setembre, estableix que "es realitzarà un informe cada sis mesos sobre l'estat i evolució del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, que en contindrà també una evolució dels resultats aconseguits per les principals polítiques adoptades en aquesta matèria”.

El 2020 s'elabora el primer informe sexenal sobre l'estat del patrimoni natural i de la biodiversitat.

Informe sobre l'estat del patrimoni natural i de la biodiversitat a Espanya el 2020

Imatge de portada Informe sobre l'estat del patrimoni natural i de la biodiversitat a Espanya el 2020

Informes anuals

Partint de les dades de l'Inventari Espanyol del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, amb la col·laboració de les comunitats autònomes, i, si escau, d'altres òrgans de l'Administració General de l'Estat, elabora i publica anualment un informe amb els valors anàlisi i interpretació dels resultats del sistema d'indicadors. Aquest informe s'ha de presentar a la Comissió Estatal per al Patrimoni Natural i de la Biodiversitat i al Consell Estatal per al Patrimoni Natural i la Biodiversitat, abans de fer-se públic.

Amb l'informe 2009 com a base de les comparatives, fins ara ja s'han publicat els informes següents: